Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Σεραφείμ εναντίον Χόκινγκ για το αν υπάρχει Θεός Πώς ο Άγιος Πειραιώς «καταχεριάζει» τον διάσημο επιστήμονα



Έχει σύγχυση λόγω της «αφόρητης σωματικής του δυστυχίας», είναι «συμπλεγματικός» λέει για τον κορυφαίο αστροφυσικό ο Πειραιώς Σεραφείμ - Διαβάστε πώς απαντά στον Χόκινγκ ο Μητροπολίτης
Σε μια απίστευτη επιστολή - απάντηση στις επιστημονικές θεωρίες του κορυφαίου καθηγητή Μαθηματικών του Κέμπριτς Στίβεν Χόκινγκ, προχώρησε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ Πειραιώς. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο του ιερέα μπήκε ο Στήβεν Χόκινγς που πρόσφατα είχε δηλώσει πως βάσει των θεωριών του για τη δημιουργία της ύλης, δεν πιστεύει πως υπάρχει Θεός.

Με ένα μακροσκελές κείμενο, ο Σεραφείμ επιχείρησε να απαντήσει στις επιστημονικές θεωρίες του διακεκριμένου επιστήμονα, που συγκαταλέγεται στους κορυφαίους όλων των εποχών. Αυτό που όμως προκαλεί αίσθηση στο κείμενο είναι η συνεχής και επαναλαμβανόμενη αναφορά από τον Μητροπολίτη στην κατάσταση της υγείας του Χόκινγκ: «Με αφορμή τον συνεχιζόμενο θόρυβο που έχει προκαλέσει διεθνώς η κυκλοφόρησις του τελευταίου βιβλίου του παραπληγικού Βρετανού αστροφυσικού Stephen Hawking...», σημειώνει στην αρχή της ανακοίνωσής του ο κ. Σεραφείμ, ο οποίος στη συνέχεια αφιερώνει ολόκληρη παράγραφο στο πρόβλημα της υγείας του κ. Χόκινγκ.

«Ο συγκεκριμένος παραπληγικός Βρετανός επιστήμων είναι απολύτως συμπαθής ιδιαιτέρως διότι ευρίσκεται εις μίαν δραματικήν κατάστασιν υγείας απεικονιζομένην εις δημοσιευθέντα φωτογραφικά στιγμιότυπα, απολύτως καθηλωμένος και επικοινωνών με ηλεκτρονικήν φωνήν, που επιφέρει την κατανόησιν διά την συμπλεγματικότητα και τραγικότητα των απόψεών του που αδίκως βεβαίως ενοχοποιούν ουσία τον Τρισάγιον Θεόν διά την δυσχερεστάτην θέσιν της υγείας του...», υποστηρίζει ο Ιεράρχης.

Η απίστευτη επιστολή του Σεραφείμ καταλήγει μάλιστα: «το ελαφρυντικό της συγχύσεως του νοός του, από την αφόρητο σωματική δυστυχία του»!

Ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες όλων των εποχών, ο Στήβεν Χόκινγκ είχε πρόσφατα δηλώσει πως δεν πιστεύει στο Θεό



Στήβεν Χόκινγκ: Ήταν φυσικό να πιστεύουμε στο Θεό όσο δεν είχαμε αναπτύξει τις επιστήμες
Η επιστήμη προσφέρει σαφώς πιο πειστικές εξηγήσεις για τις καταβολές του Σύμπαντος, «από τα θαύματα των θρησκειών που δεν είναι ούτε κατά διάνοια συμβατά με τα πειραματικά δεδομένα» εξήγησε σε πρόσφατες δηλώσεις του στο φεστιβάλ Στάρμους, στα Κανάρια Νησιά, ο Στήβεν Χόκινγκ. «Ήταν φυσικό να πιστεύουμε στο Θεό για όσον καιρό δεν είχαμε αναπτύξει τις επιστήμες», εξηγεί στο σχετικό video.

«Όταν έγραφα στο Χρονικό του Χρόνου πως επιτυγχάνοντας μια ενοποιημένη θεωρία των φυσικών νόμων, οι επιστήμονες θα μπουν στο μυαλό του Θεού, εννοούσα πως θα γνωρίσουν όλα όσα θα γνώριζε και ο Θεός, αν υπήρχε. Όμως κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει. Είμαι άθεος», επεσήμανε.

Σε συνέντευξή του στον Guardian το 2011, είχε τονίσει ότι δεν πιστεύει στον παράδεισο ή την μετά θάνατον ζωή, χαρακτηρίζοντας αυτές τις δοξασίες «παραμυθάκια για τους ανθρώπους που φοβούνται το σκοτάδι».
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου